SECTII SI PAVILIOANE LABORATORUL DE NEUROPATOLOGIE - CERCETARE

        Laboratorul de Neuropatologie – Cercetare din cadrul Institutului de Medicină și Neuroștiințe din Spitalul Clinic Colentina are ca principală preocupare investigarea morfologică complexă și modernă a bolilor neuromusculare. În prezent este singura unitate specializată în diagnosticul morfologic al bolilor de nerv periferic și mușchi din Romania, fiind în același timp o unitate de cercetare a acestor afecțiuni.
        Laboratorul oferă servicii cu caracter unic bolnavilor internați cât și celor din ambulatoriul din București și din restul țării. Serviciile oferite de laboratorul de neuropatologie - cercetare sunt următoarele:
        - biopsii de nerv periferic pentru diagnosticul de certitudine al diferitelor neuropatii (genetice, inflamatorii, metabolice, toxice, etc), biopsii de mușchi, biopsii cerebrale;
        - biopsii de mușchi pentru diagnosticul de certitudine al diferitelor miopatii (miopatii congenitale, distrofii musculare, miopatii inflamatorii, etc);
        - biopsii cerebrale pentru diferite afecțiuni cerebrale care pun probleme speciale de diagnostic.
Prelucrarea biopsiilor de nerv cuprinde:
        - colorații histologice ale secțiunilor la criostat;
        - realizarea de secțiuni semifine din fragmentele de nerv incluzionate în rășini sintetice utilizate la morfometria fibrelor nervoase;
        - disocierea fragmentelor de nerv în fibre mielinice izolate;
        - prelucrare în vederea examinării la microscopul electronic.
        Asupra fragmentelor de biopsie de mușchi se aplică tehnici de histologie, histochimie, histoenzimologie, imunohistochimie pe secțiuni la criostat și tehnici clasice pe cupele de mușchi incluzionat în parafină, prelucrare în vederea examinării la microscopul electronic.
        Piesele de biopsie cerebrală se secționează la criostat și se aplică asupra lor tehnici histologice clasice și speciale și impregnații argentice, o parte din fragmentul biopsiat fiind incluzionat în parafină după fixare în formol; eventual prelucrare în vederea examinării la microscopul electronic.

Echipa de investigări este formată din:
Șef laborator:
Laborant Sanda Marinaș

Dr. Marilena Alexianu

Biol. Pr. Andrei Dan
    • cercetător științific principal gr.II.
 

Laboratorul de Neuropatologie - Cercetare se află la parter in pavilionul K.

Contact:
Pentru informații vă rugăm să ne contactați prin:
Telefon centrală spital: (se solicită legătura telefonică către laboratorul de Neuropatologie - Cercetare):

  +4 021 316.54.95
         

Vizualizare dotări


Secții din spital:

A.T.I. 1 A.T.I. 2 Ortopedie A.T.I. 2 Chirurgie CHIRURGIE GENERALĂ   CLINICA CHIRURGIE GENERALĂ   CARDIOLOGIE   CHIRURGIE PLASTICĂ  DIABET ȘI NUTRIȚIE    DERMATO-VENEROLOGIE 1    DERMATO-VENEROLOGIE 2    HEMATOLOGIE  DERMATOLOGIE COPII   GASTROENTEROLOGIE    MEDICINĂ INTERNĂ 1    MEDICINĂ INTERNĂ 2    MEDICINĂ INTERNĂ 3  NEUROLOGIE 1    NEUROLOGIE 2    ONCOLOGIE    ORTOPEDIE 1   ORTOPEDIE 2   NEUROCHIRURGIE - Chirurgie spinală NEUROCHIRURGIE     PNEUMOLOGIE    RECUPERARE MEDICALĂ      REUMATOLOGIE    UROLOGIE    PARAZITOLOGIE   MEDICINA MUNCII (Boli Profesionale)